Lav dine egne chili cheese tops

Her får du din opskrift på lækre sprøde chili cheese tops.

Chili cheese tops er super lækre, det kan vi alle blive enige om – og dette vinder producenterne rigtig mange penge på. Tre chili cheese tops for 10 kroner er i længden, når man bare har lyst til at spise 50 stykker, ret dyrt.

Med denne opskrift, kan du lave dem selv, super lækkert, nemt og forholdsvist billigt.

Din indkøbsliste bør se sådan ud, når du handler ind til at lave chili cheese tops:

Indkøbsliste til hjemmelavede chili cheese tops

  • Masser af ost – Gouda ost og cheddar ost.
  • Jalapeños helst friske, men hvis du ikke kan finde det, så tag de syltede.
  • Rasp og masser af det
  • Æg
  • Fritureolie eller rapsolie / solsikkeolie
Opskrift på hjemmelavede chili cheese tops

Her er resultatet af opskriften på chili cheese tops – helt ligner de jo ikke, men smagen er der!

Fremgangsmåde til at lave chili cheese tops

Skær jalapeños i små stykker og fjern kernerne

Bland ost, jalapeños og noget rasp sammen – Der skal ca. syv tiendedele (7/10) Gouda ost i og tre tiendedele (3/10) cheddar ost i. Bland det godt med fingrene og stil det derefter 30-60 minutter i fryseren, så det er lettere at arbejde med.

Imens det står i fryseren laver du en skål med rasp og en skål med pisket æg i.

Tag igen osteblandingen op fra fryseren og form dine chili cheese tops til runde kugler i en passende og ønsket størrelse. Når du har formet alt osten, begynder du at varme olien op. Imens olien varmer op, dypper du alle dine små ostekugler i æg og derefter rasp, gør gerne dette to gange, så de har to lag – dermed er chancen for at dine chili cheese tops sprækker i frituren, mindre. Husk på, at hvis du har en rigtig friture, er den en fordel at bruge, men ellers så bare varm en gryde med masser af olie op – og lad det blive GODT varmt.

Når olien er meget varm, tilsætter du nu dine chili cheese tops og lader dem blive der, indtil de er gyldenbrune og sprøde.

Velbekomme, masser af lækre chili cheese tops! inviter en ven eller din kæreste over, så du har en at dele synden og fornøjelsen med, når du fråder disse chili cheese tops.

Se eventuelt Eiqu Miller’s video, hvor han fremstiller og viser hvordan de bliver – samt har lidt god humor inde over og holder humøret højt.

Jonas Moltke Sørensen

Jonas Moltke Sørensen

Programmerings nørd, med 12 års erfaring indenfor faget, trods sine kun 23 år. Primært mestrene programmeringssprog er PHP, C# og JAVA. Yderligere stor erfaring indenfor MySQL, XHTML/HTML(5), CSS3, javascript og udvikling af apps på android, windows og IOS platforme. Ser til dagligt alt for mange tøseserier og bruger sit halve liv på Stackoverflow, hvor han hjælper noobs og andre stakler i nød, med programmeringsløsninger.

Måske kan du også lide..