Opskrift: Grove Pirogger med oksekøds fyld og ost

Lækre, sprøde fuldkorns pirogger. Indeni består fyldet af grøntsager, kød og cheddar ost.

Ingredienser:

Dejen:

  • 4 dl mælk
  • 50 gram gær
  • 1,5 tsk. sukker
  • 2 tsk. Salt
  • 1,5 spsk olie (helst flydende becel)
  • 200 gram rugmel
  • 200 gram fuldkornsmel eller grahamsmel
  • 200 gram hvedemel

Fyldet:

  • 1 Løg
  • 1-2 fed hvisløg
  • 1-2 gulerødder
  • 1 spsk. flydende becel eller olie
  • 500 gram hakket oksekød eller 500 gram hakket kyllingekød (valget er dit)
  • 1-2 dåser tomatpure
  • Salt
  • Peber
  • Spidskommen (valgfrit)
  • Cheddar ost

Pensling:

  • Pisket æg

Sådan laver du pirogger med oksekød og ost

Dejen:

Lun mælken til den er fingervarm og rør gæren i, så den bliver opløst. Olie/becel, sukker og salt røres i. Tilsæt langsomt melet (rugmel, fuldkornsmel og hvedemel) og gem en smule af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og lad dine pirogger hæve lunt og tildækket 30 minutter.

Fyldet:

Pil dit løg og hak det fint. Svits løget i dit becel/olie og lad det få et par minutter. Riv gulerødderne fint og tilsæt dem på panden, sammen med oksekødet og hvidløgene. Lad nu det hele stege til alt kødet er brunet og et minuts tid til. Tilsæt tomatpureen og vend det hele godt rundt. Smag fyldet til med salt og peber og eventuelle andre krydderier såsom spidskommen og chili. Lad fyldet afkøle lidt før det tilsættes dine pirogger, så dejen ikke bliver slatten.

Lav de endelige pirogger med fyldet og dejen

Når dine pirogger har hævet de 30 minutter og fyldet er blevet en smule køligere er det endelig blevet tid til at forme piroggerne.

Dejen slås ned og deles i cirka 20 portioner. De enkelte portion udrulles og skal have cirka samme størrelse som en lille tallerken (dessert tallerken). Kødfyldet fordeles på alle piroggerne og en smule cheddarost tilsættes ovenpå fyldet. Fyldet lægges kun på den ene halvdel af piroggen.

Piroggerne foldes således at dejen foldes over fyldet og ved kanterne, laves der små mærker på med en gaffel ende som trykker ned, således piroggen lukker hele vejen rundt og får sit karismatiske look. Pensl piroggen med pisket æg også eventuelt inden piroggen lukkes i kanterne.

Læg de nu færdigt formede pirogger på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve yderligere 10 minutter mens ovnen forvarmes til 200 grader alm. Ovn eller 180 grader varmluft.

Når piroggerne har efterhævet slttes de i ovnen på miderste rille og tages atter ud igen efter 12 minutter.

God appeltit. Eventuelt kan man opgradere retten (som desuden smager fantastisk), ved at tilføje bacon, kebab å, skinke eller andet som man synes er lækkert.

Retten kan nemt tilpasses efter smag og lyst med rød peber, tun, feta, spinat,vtomat eller hvad ens fantasi nu ellers måtte komme på.

Jonas Moltke Sørensen

Jonas Moltke Sørensen

Programmerings nørd, med 12 års erfaring indenfor faget, trods sine kun 23 år. Primært mestrene programmeringssprog er PHP, C# og JAVA. Yderligere stor erfaring indenfor MySQL, XHTML/HTML(5), CSS3, javascript og udvikling af apps på android, windows og IOS platforme. Ser til dagligt alt for mange tøseserier og bruger sit halve liv på Stackoverflow, hvor han hjælper noobs og andre stakler i nød, med programmeringsløsninger.

Måske kan du også lide..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.