Porretærte med bacon og tykt flydende sovs – super lækker!

Denne porretærte, er en opskrift jeg lige prøvede for nyligt igen, efter at min køre moder mere eller mindre har ødelagt den ved at tilsætte æg og gøre den luftig. Porretærten er normalt lidt tykt flydende og indeholder ikke æg, netop derfor er den så lækker!

 Porretærte dej:

Passer til en almindelig tærteform (dem i keramik eller hvad hulen de nu er udformet i, af materiale)

  • 337 gram hvedemel (evt. erstat noget med grahamsmel, det giver en lækker krumme)
  • 375 gram flydende margarine (eller smelt noget fast margarine)
  • 1 dl Cremefraiche (ikke benyt græsk yoghurt eller skyr)
  • Fint salt
  • En lille smule vand

Ælt dejen i hånd eller på røremaskine og sæt den i tærteformen. Giv den 10 minutter i ovnen ved 200 grader uden fyld i.

Opskrift på lækker, flydende og sprød porretærte

Dette er ikke et billede af porretærten, men jeg garanterer at begge dele er lækre.

Porretærte fyld:

  • 200 gram Bacon – enten af svin eller kalkun – evt. kan hakkede kyllinge stykker også puttes i.
  • 120 gram Margarine (du kan også bare nøjes med 50 gram, men den originale opskrift er på 120 gram)
  • 2-3 porrer alt efter hvor vild man er med grøntsagen
  • 4,5 dl mælk (undgå sødmælk)
  • 1,5 dl cremefraiche
  • Salt
  • Peber
  • Muskatnød
  • Mel
  • Ost til toppen

Fremgangsmåde at lave porretærte fyldet på:

Lav en opbagt sovs med margarinen, mælk, cremefraiche og mel. Sovsen skal være tyk, men stadigvæk lidt flydende og har du ikke fået nok mel i fra start, kan du evt. lave en jævning med mælk og mel eller tilsætte lidt mere cremefraiche. Når sovsen er færdig, tilsættes salt, peber og der fintrives lidt muskatnød efter smags lyst.

Skær porrerne i stykker og tilsæt dem i fyldet.

Steg baconen og hak det i små stykker, så det breder sig bedre på porretærten. Tilsæt det til fyldet.

Put alt fyldet i tærten og bred det ud, så det dækker det hele.

Til sidst dækker du tærten med en god og smagfuld ost, eventuelt gratineringost.

Sæt tærten i ovnen 20 minutter ved 200 grader og den er færdig.

Nyd den, for den findes ikke bedre! Del det gerne med mig, hvis i finder en sundere måde at lave denne porretærte på, uden den mister den gode smag.

Jonas Moltke Sørensen

Jonas Moltke Sørensen

Programmerings nørd, med 12 års erfaring indenfor faget, trods sine kun 23 år. Primært mestrene programmeringssprog er PHP, C# og JAVA. Yderligere stor erfaring indenfor MySQL, XHTML/HTML(5), CSS3, javascript og udvikling af apps på android, windows og IOS platforme. Ser til dagligt alt for mange tøseserier og bruger sit halve liv på Stackoverflow, hvor han hjælper noobs og andre stakler i nød, med programmeringsløsninger.

Måske kan du også lide..