Verdens bedste lasagne – med pølser

Så har jeg atter fået øjnene op for en fantastisk ret, som alle fortjener at smage. I denne omgang er det en helt speciel lasagne, med nogle helt unikke ingredienser, men jeg lover jer, den er al tiden værd – når du først har sat tænderne i denne lasagne, gider du med garanti aldrig smage en Knoor’s lasagne igen.

Ingredienser

  • 2 pakker  coctailpølser
  • 500 gram oksekød
  • 2 hakkede løg
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse tomatsuppe (500 gram)
  • 2 dåser tomatpure
  • ½ kop vand
  • 2 spsk. sukker
  • 1½ tsk. tørret basilikum
  • ½ tsk. fennikelfrø eller blot fennikel
  • 1 tsk. italiensk krydderi
  • 1½ spsk. salt.
  • 1 knsp. pebber
  • 4 spsk. hakket frisk persille
  • 1 pakke lasagneplader
  • 500 gram revet ost
  • 1 æg
  • 350 gram frisk mozerella skåret i skiver
  • 100 gram revet pamasan

Instruktioner

Put fedtstof i en gryde og tilsæt pølser, hakket oksekød, løg og hvidløg ved medium varme indtil det hele er godt brunet.
Rør de flåede tomater i samt tomatpure og vand. Smag til med sukker, basilikum, fennikelfrø, italienske krydderier, 1 spsk salt, peber og halvdelen af persillen. Lad det simre tildækket i ca 1 time og 30 minutter under jævnlig omrøring.

Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog, tilsæt lasagnepladerne i kogende vand i 8 til 10 minutter. Hæld vandet fra lasagne pladerne og skyl efter med koldt vand. Put lasagnepladerne i en røreskål sammen med den revede ost, æg og den resterende del persille samt ½ tsk salt.

Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.

Fordel kødsovsen og pladerne i et ildfast fad, som med enhver anden lasagne. Put mozerella skiverne på toppen sammen med parmesanost. Put gerne parmesanost mellem lagene også. Dæk det hele til med folie, for at forhindre at lasagnen bliver tør og brændt. Sørg for at folien ikke rører osten.

Bages i 25 minutter. Fjern folie og bag yderligere 25 minutter. Lad lasagnen køle af 15 minutter, før servering.

Mums siger jeg bare! Held og lykke til jer. Opskriften tager længere tid end en sædvanlig lasagne, men er hvert minut værd.

Jonas Moltke Sørensen

Jonas Moltke Sørensen

Programmerings nørd, med 12 års erfaring indenfor faget, trods sine kun 23 år. Primært mestrene programmeringssprog er PHP, C# og JAVA. Yderligere stor erfaring indenfor MySQL, XHTML/HTML(5), CSS3, javascript og udvikling af apps på android, windows og IOS platforme. Ser til dagligt alt for mange tøseserier og bruger sit halve liv på Stackoverflow, hvor han hjælper noobs og andre stakler i nød, med programmeringsløsninger.

Måske kan du også lide..